Celozrnný chia chléb BIO 600g

1 hodnocení
 
BIO Efekt lupa
 

Bio chleba, který je z bio kamutu (50%)  a z bio dvouzrnky (50%) a 100% z celozrnné mouky. Neobsahuje žádné přídavné látky ani konzervanty. Mouku si meleme sami, a to vždy těsně před pečením. Do chleba přidáváme chia semínko a zlaté lněné semínko. Tento chleba odesíláme pouze ve středu!

Dostupnost Skladem
Cena 82,14 Kč bez DPH
92 Kč    
Kód produktu 1715
Značka ASO - Zdravý život
Kategorie Celozrnné pečivo
 

Naše pečivo vyrábíme vždy stejným způsobem. Sami si na něj meleme mouku, takže máme záruku, že je mouka čerstvá, celozrnná a je prostá všech přídavných látek. Obilí používáme vždy zásadně v bio kvalitě. Po pomletí okamžitě přistupujeme ke zpracování chleba. Chia chléb pečeme ve formách.

Kamut je obilovina, která byla pěstována egyptskými drobnými zemědělci a zachovala si tak svoji původní "čistotu", neprošla tedy procesem šlechtění. Díky tomu ji v některých případech snáší dobře i lidé, kteří jsou alergičtí na pšenici. V každém případě je však třeba postupovat opatrně a nejlépe po poradě s lékařem! Zrno kamutu i pekárenské výrobky z kamutu obsahují větší množství kvalitních bílkovin, nenasycených mastných kyselin, minerálů a stopových prvků než pečivo z moderní pšenice. Mimochodem, běžná pšenice i kamut mají historicky stejného předchůdce - pšenici dvouzrnku.

Pšenice dvouzrnka je historicky předchůdcem jak kamutu, tak dnešní pšenice.Vyniká hlavně vysokým obsahem bílkovin, který může být až o 12% vyšší než u pšenice seté. Je zdrojem důležitých minerálů, zejména zinku. Významná je ovšem i přítomnost vápníku, fosforu a hořčíku a zahrnuje také vitamíny skupiny B, A a C. Oproti pšeničné a špaldové mouce má i vyšší obsah lysinu.

Složení: Bio kamutová mouka, mouka z bio pšenice dvouzrnky, voda, chia semínko bio, lněné semínko zlaté bio, droždí, sůl.

Skladování: v temnu a v teplotě do 20°C

Doba minimální trvanlivosti: 5 dnů od výroby

Hmotnost 0.7 kg
Zařazení Pečivo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: