Červené fazole ledvina Bio 500g
Popis
Ten, kdo někdy jedl pokrm z fazolí, nemůže říct, že by od stolu odešel hladový. Fazole jsou syté a výživné; možná i proto se jim přezdívá „maso chudých“. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější.
Návod k přípravě: Pro urychlení vaření se „červenou ledvinu“ doporučuje namočit na 8-12 hodin, poté se vaří 1 1/2 hodiny, z toho prvních patnáct minut na prudkém plameni (anebo 20 minut v tlakovém hrnci). Fazole jsou poměrně velké a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Výborně se hodí jako příloha k rýžovým a kukuřičným jídlům. Kdo má rád pikantnější jídla, může fazole ochutit kayenským pepřem anebo pálivou paprikou.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1368 kJ/326 kcal. Bílkoviny: 23,6 g. Sacharidy: 60 g. Tuky: 0,4 g
Zařazení | Luštěniny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.