Fazole mungo Bio 500g
Popis
Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Její boby mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu. Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.
Návod k přípravě: Fazole mungo se před vařením – stejně jako všechny ostatní luštěniny – namočte na 4-8 hodin ve vodě. Vařte 45 minut (v tlakovém hrnci 10 minut). Používá se jako příloha k obilninovým jídlům, do nákypů a polévek. Její chuť nejlépe vynikne přidáním kari koření. Může se jíst i naklíčená. Návod ke klíčení: Mungo namočte na 12 hodin do vody ve skleněné nádobě a uschovejte v lednici nejlépe přes noc. Ráno mungo sceďte, vraťte do nádoby a ponechejte v pokojové teplotě nyní již v suché nádobě bez vody. Proplachujte 2x denně pro zachování vláhy a čerstvosti. Dále zůstává mungo v suché nádobě, ale stále 3x denně proplachujte. Mungo by mělo začít klíčit do tří dnů, nejpozději však do pěti. Ideální klíčky dosahují délky maximálně 2 cm.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1452 kJ/347 kcal. Bílkoviny: 23,9 g. Sacharidy: 62,6 g. Tuky: 1,2 g. Vláknina: 16,3 g
Zařazení | Luštěniny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.