Hrách římský Bio 500g
Popis
Cizrna dodává tělu významné množství bílkovin, jehož obsah je stejný nebo větší než v mase či vejcích. Z minerálů stojí za zmínku železo (třikrát více než v mase), draslík, hořčík, vápník a zinek.
Díky svým významným terapeutickým vlastnostem je cizrna potravinou vhodnou pro lidi žijící v současném uspěchaném světě. Dodává tělu mnoho energie a je zdrojem nejdůležitějších živin, například kyseliny listové.
Použití:
Nejběžnější způsob přípravy cizrny je vařením. Vařená cizrna se může použít do polévek a jako příloha, dá se kombinovat s rýží. Cizrnová mouka je velmi rozšířená v Indii, kde se z ní vyrábí např. falafel.
Zařazení | Luštěniny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář