Ořechové pasty
jsou naší specialitou!
Výrobou ořechových past se zabýváme už od roku 2004. Při nákupu ořechů je pro nás rozhodující jejich kvalita a ne cena. Ořechy před výrobou sušíme v teplotě do 45°C (některé před sušením i myjeme). Výrobní proces probíhá etapovitě s technologickými přestávkami, které záleží na druhu ořechu. Hodně druhů ořechů nepražíme, abychom nezničili kvalitní mastné kyseliny v nich obsažené. Ty, které pražíme, pražíme jemně, protože každý ví, že přepražený ořech je nezdravý.
Nadto jsou naše ořechové pasty:
- většinou 100% ořechové (výjimkou jsou pasty, do kterých přidáváme karob nebo prášek z goji)
- bez přidaného tuku
- bez přidaného cukru
- bez přidané soli
- na výběr bio nebo nebio
- bez žádných chemických látek
Na co se pasty mohou použít?
- K namazání na chleba místo másla nebo margarínu
- Do jogurtů, kaší, ovocných salátů, müsli
- Jako základ pro sladkou nebo slanou pomazánku
- Jako základ pro zálivku do salátu
- Na zahuštění polévek, omáček
- Na výrobu ořechové náhražky mléka
- …
Ořechy obsahují dostatek hořčíku, železa, selenu, zinku, fosforu, mědi a manganu a jsou bohaté na lecitin, vitamin E a vitaminy skupiny B, které dodávají energii mozku a nervům. V sezamu, lískových a vlašských oříškách je velké množství vápníku, v mandlích zase hodně hořčíku. Všechny ořechy navíc v kombinaci s obilovinami vytváří naprosto plnohodnotné bílkoviny.
I diabetici se přesvědčí o příznivém účinku pravidelné konzumace ořechů, protože sacharidy obsažené v různých druzích ořechů se díky vláknině uvolňují do krve pomalu a nezvyšují tolik hladinu cukru v krvi.
Stránka 1 z 1 - 67 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 67 položek celkem