Kypřicí prášek do pečiva 100g
Popis
Není kypřící prášek jako kypřící prášek, proto nabízíme ten, který sami vyrábíme. Použité ingredience jsou v takových proporcích, že jsou pro tělo přirozené, žádným způsobem nezatěžují organismus a především nevyvolávají pálení žáhy. Prášek také místo sodíku obsahuje draslík, což znamená, že nezvyšuje každodenní dávku soli v pokrmech. Mimoto se v průběhu pečení díky přirozeným chemickým reakcím vytvoří látka, která pomáhá tělu lépe vstřebat železo a vápník.
Složení: Glukonolakton (E575), hydrogenuhličitan draselný (E501ii), bramborový škrob
Použití: na sušenky, na muffiny, na řezy, … Nedoporučujeme použít prášek na pečení chleba. Těsto musí být řidší než klasické kynuté těsto, ale musí být dobře vypečené, aby v něm mohla proběhnout správná reakce.
Postup: Smícháme dohromady všechny sypké ingredience spolu s kypřícím práškem do pečiva. Zvlášť smícháme všechny tekuté ingredience včetně tuku, vymícháme dohromady, okamžitě plníme do formy a okamžitě pečeme v předehřáté troubě. Používáme 18g kypřícího prášku na 500g mouky.
Příklad receptu na 3ks muffin:
50g celozrnné kamutové mouky
10g pomletých kešu oříšků
9g třtinového cukru
15g agávového sirupu
6g margarínu
55g sojového mléka
3g prášku do pečení
65g jablka (oloupaného a nakrájeného na drobné kostky)
Všechny suché produkty smícháme dohromady, přidáme zbylé produkty. Vymícháme těsto a vložíme do formiček, které okamžitě vkládáme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C cca 30minut.
Zařazení | želirující prostředek |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.