Sušené fíky BIO 300g

Neohodnoceno
 
BIO RAW Efekt lupa
 

Bio šťavnaté a sladké fíky výborné kvality, 300g.

Dostupnost Skladem
Cena 141,07 Kč bez DPH
158 Kč    
Kód produktu 3727
Značka Bio nebio
Kategorie Sušené ovoce a zelenina
 

Bio šťavnaté a sladké fíky výborné kvality.

Drobnější fíky natural mají hruškovitý tvar a, stejně jako ostatní bio sušené ovoce, nejsou sířeny či jinak chemicky ošetřovány. Tyto fíky jsou výborné na přímou konzumaci, hodí se však i na přípravu desertů a k oslazení kaší a müsli směsí. Chcete-li fíky nakrájet, usnadníte si práci tím, že je nejprve vychladíte v ledničce. Sušené fíky jsou dobrým zdrojem vlákniny a minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku a železa. 100 g obsahuje v průměru 55 g cukrů, většinou glukózy a fruktózy a minimální množství sacharózy. Fíky obsahují ficin, což je enzym štěpící bílkoviny, podobně jako papain v papáji nebo bromelin v ananasu. Díky vysokému obsahu vlákniny (nerozpustný lignin) a ficinu, usnadňují a urychlují fíky trávení a vyměšování.

Fíky pravděpodobně pocházejí ze západní Asie, odkud byly rozšířeny do středomořské oblasti. Zdravotní účinky fíků znali již naši dávní předkové. Římský historik Pliny napsal: "Fíky posilují. Je to nejlepší pokrm pro ty, kteří jsou oslabeni dlouhou nemocí a zotavují se. Zvyšují sílu mladých a zlepšují zdraví starých, kteří pak vypadají mladší a mají méně vrásek."

HMOTNOST: 300g
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
SLOŽENÍ: sušené fíky z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g:

Energetická hodnota 1162kJ/275kcal
Tuky 1,3g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sacharidy 55g
z toho cukry 55g
Vláknina 13g
Bílkoviny 3,5g
Sůl 0,1g
Vápník 162mg (20 % DDD)
Železo 2mg (14 % DDD)
Hořčík 68mg (23 % DDD)

DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sušené fíky - sušené ovoce jednodruhové. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

EU_Organic_LogoProjektlogo
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

Zařazení Sušené ovoce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: