Vločky amarantové Bio 250g
Popis
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Složení:
Vločky amarantové bio. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Výživové údaje na 100g výrobku:
Energetická hodnota 1547kJ/367kcal, tuky 7g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,5g, sacharidy 59g, z toho cukry 1,7g, bilkoviny 13,6g, sůl 0,01g
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce EU
Hmotnost | 0.5 kg |
Zařazení | Obilniny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.